fbpx

Lavbudsjett-branding

for mindre bedrifter

16

DESEMBER 2020

Branding, Logodesign, Synlighet

Branding, eller merkevarebygging, handler om å få folk til å relatere seg til firmaet og produktene dine og å gjøre merkevaren mest mulig sammenfallende med hva du selger av varer og tjenester. Dette krever både tid og ressurser. Her får du noen enkle råd, og i Reklamebanken hjelper vi deg gjerne med dette viktige arbeidet for bedriften din.

 

Hvem er kundene dine?

Å definere idealkunden din er noe som bør komme først. Ta deg litt tid til å konkretisere hvem de er, f.eks.: Hvor gamle er de? Har de familie? Hvilken livsstil, inntekt og utdanning har de? Hva er de opptatt av? Hvorfor trenger de dine produkt eller tjenester, og når trenger de dem?

Hva vil du kommunisere?

Branding på lavbudsjett handler om å definere   dine og bedriftens identitet og verdier. Hva vil du kommunisere ut til verden, hvem vil du være? Hvordan er du unik? Når du har definisjonen klar vil det være lettere å kommunisere hovedbudskapet ditt og gjøre markedsføringa enklere. 

Velg ett slagord/motto

Når du har bestemt deg for verdiene, summerer du dem i ett enkelt slagord. (Oppdraget til publiseringsplattformen WordPress er f.eks. å «demokratisere publisering».) Forsikre deg om at du har lagt til verdi for kunden i slagordet ditt. Vær konsekvent, handlinger og produkt bør ta utgangspunkt i slagordet og oppsummere bedriften din.

Tenk nytt om logoen din

Logoen er essensiell og skal sannsynligvis vare i mange år. Ved siden av deg selv er logoen hovedelementet som vil trigge gjenkjennelse av merkevaren din. Tenk på hvordan den skiller seg fra andre. Et råd er å få designet et logoutkast. Heng det på kjøleskapet ditt i ei ukes tid og finn ut om den kjennes ok? Å få designet en super logo er antakelig det mest kostbare elementet i lavbudsjett-branding.

 

Her er en av logoene vi lagde i 2020.

Gjør deg synlig online 

Online-verdenen er et glimrende sted å drive merkevarebygging med lavt budsjett. Du trenger å etablere et navn innenfor ditt ekspertområde og det finnes mange gratis muligheter, nettbaserte plattformer, som tilrettelegger for å nå ut med ditt budskap. Sjekk hva som finnes der ute.

Engasjér deg på sosiale medier

Sosiale medier er i dag den enkleste og rimeligste metoden for å promotere brandet ditt, så det kan være lurt å investere litt av tida di i dette. Det vil ta ei stund å se hvilke(n) plattform(er) som vil fungere best for deg å bruke til ditt arbeid og din strategi, så ha tålmodighet. Å etablere en posisjon skjer ikke over natta.

Vær en problemløser

Om du vil lykkes i det lange løp må du være en problemløser for kundene dine. Se alltid etter muligheter til å forbedre servicen din. Kundene kommer tilbake om de har en positiv opplevelse når de er i kontakt med ditt brand. Og de vil også spre budskapet. Vær den bedriften som bryr seg om kundene sine.

Dukk opp i Googlesøk

Google er allestedsnærværende i dag, og det er viktig å ta i bruk mulighetene som ligger der. Hvis du ikke allerede har opprettet en profil på “Google min bedrift“,  så anbefales det på det sterkeste. Og det koster ingenting. Fyll ut mest mulig relevant informasjon i profilen der, så vil det hjelpe godt på din synlighet på Google.

 Har du i tillegg en nettside, så sørg også for at den er søkemotoroptimalisert i mot Google. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, så ta kontakt med oss for råd.

La oss få ting til å skje!

Velkommen til et kreativt miljø